jobpol.be logo

Bestuurlijke politie

Luchtvaartpolitie

Inspecteurs van de Luchtvaartpolitie werken op een van de zes Schengenluchthavens in België. Elk team heeft z’n eigen specialisatie: van grenscontrole en patrouilles tot interventies en slachtofferopvang. Op deze internationale werkvloer valt altijd iets te beleven. Misschien wordt het tarmac binnenkort ook jouw speelterrein? 

Scheepvaartpolitie

De Scheepvaartpolitie is zowel op als rond het water actief. De inspecteurs staan in voor haven- en watergebonden politiezorg, grenscontrole en gespecialiseerde ondersteuning. Daarbij is er veel aandacht voor fenomenen als illegale migratie, drugs en milieuverontreiniging. 

Directie Bescherming

Deze eenheid is gespecialiseerd in beschermingsopdrachten. De inspecteurs verzekeren de bescherming van bedreigde personen, waardetransporten en de overdacht van gevaarlijke gevangenen. Ook de protectie van de koninklijke familie en domeinen behoort tot hun takenpakket. Ten slotte worden de inspecteurs ingezet voor de bescherming van SHAPE-terreinen (militair commandocentrum NAVO) en SACEUR-domeinen (uitvoering militaire acties NAVO).

Wegpolitie

De Federale Wegpolitie zet zich actief in voor verkeersveiligheid en -vlotheid op autosnelwegen en openbare wegen. Inspecteurs van de Wegpolitie hebben dus een groot actieterrein. Hun belangrijkste doelstelling is de veiligheid op de weg verbeteren en het aantal verkeerslachtoffers verminderen.

Spoorwegpolitie

Inspecteurs van de Spoorwegpolitie pakken onveiligheid op treinen en in stations aan. Patrouilleren, grenscontroles uitvoeren en tussenkomen bij geweldpleging, overlast en vernieling: zowel het takenpakket als de werkomgeving is zeer gevarieerd. Haak je wagonnetje aan en reis mee met een gedreven team. 

Directie Beveiliging

Zoals de naam al doet vermoeden, richt deze entiteit zich op beveiliging. De inspecteurs voeren bijvoorbeeld patrouilles uit om de veiligheid op een bepaalde plaats te waarborgen. Bij de Directie Beveiliging werk je op uiteenlopende terreinen, van nucleaire sites over Europese instellingen tot koninklijke domeinen. 

Directie hondensteun

De Federale Politie heeft een tachtigtal gespecialiseerde hondenteams. Zij ondersteunen interne diensten, zoals de Scheepvaartpolitie en de Speciale Eenheden. Elk hondenteam verdiept zich in één discipline: inspecteurs kunnen hulp bieden met speurhonden of drugshonden. Bij de Hondensteundienst is je hond je vaste partner. Samen vormen jullie een topteam!

Werken bij een van onze gespecialiseerde diensten?